Aktuality, Starší žákyně

Spanilá jízda starších žákyň ve druhém kole Žákovské ligy

Již v pátečním podvečeru 13.1.2023 do našeho městečka dorazily čtyři házenkářské týmy, aby se následující den postavily do cesty našemu mládí ve druhém kole celorepublikové soutěže Žákovské ligy.

Prvním družstvem, proti kterému domácí děvčata naskočila, byl HK Ivančice. Jeden z týmů, se kterým jsme se utkali před koncem minulého roku na turnaji v Písku, a rozešli jsme se s nerozhodným výsledkem. Tentokráte si naše házenkářky vybojovaly vítězství 24 : 19 /10 : 14/. Naprosto stejný případ byl i u Jisker z Otrokovic, které byly naším druhým soupeřem v tomto dni. Tentokráte utkání proběhlo v naší naprosté dominanci s výsledkem 35 : 10 /16 : 5/. Lepší predikce před třetím zápasem proti TJ Sokol Velké Meziříčí byly pro tým Házená Kynžvart. Toto jsme potvrdily i svým výkonem na palubovce a připsaly si v tento den již třetí vítězství 32 : 9 /14 : 4/. Krásně rozehraný den, ale jak těžké je udělat poslední krok, se naše mladé házenkářky přesvědčily ve čtvrtém klání proti hráčkám z Jiskry Havlíčkův Brod. Pár nepřesností, kdy už není tolik sil, značilo problematický vstup do utkání se svěšenými hlavami. Bylo hodně těžké děvčata nakopnout. Přestože jsme po prvním poločase vedli, nikdo nemohl tvrdit, že je rozhodnuto. Hodně nám pomohlo čtyři nebo pět míčů, které nám v začátku druhého dějství soupeřky naservírovaly do rukou a my mohly snadno skórovat z rychlého útoku. Tyto momenty rozhodly nejen o našem vítězství v tomto zápase 24 : 16 /13 : 10/, ale i o tom, že i druhým kolem Žákovské ligy prošlo naše mládí bez ztráty kytičky.

Ohlédnutí za úspěšnou sobotou slovy trenéra Jiřího Maršíka: „Všichni víme, že pracovat s mládím v tomto věku, kdy hledají především sami sebe, není nic jednoduchého. Že jednoduché není ani dostat je ke sportu a k nějakému zodpovědnému plnění povinností vůbec. Našich holek není mnoho, máme to opravdu jen tak tak, abychom se mohli na palubovkách vůbec odprezentovat. Proto já osobně před těmato našimi děvčaty smekám pomyslný klobouček. Jsem opravdu rád, že práce, kterou některé odvádějí pětkrát v týdnu na tréninku, je vidět. Jsem rád, že jim to v sobotu před úžasnými fanoušky z řad rodičů vyšlo. Jsem rád, že se kromě jedné všechny dokázaly zapsat do střelecké listiny. Jsem rád, že dostaly možnost naskočit na hřiště i dvě mladší žákyně Lucie DOČEKALOVÁ a Tereza VLKOVÁ a obě dvě ukázaly své bojovné a zarputilé srdce. Jsem rád za velice lichotivý pohled na celkovou tabulku, kde minimálně do 14. 2. 2023 budou trůnit naše starší žákyně na prvním místě. Všichni víme, že to po druhém kole vůbec nic neznamená, soupeřů je ještě mnoho a kvalita vysoká, ale nikdo nám nezabrání, abychom si to prostě užili. V závěru bych chtěl poděkovat všem soupeřům a jejich realizačním týmům, kteří k nám o tomto víkendu zavítali za jejich vstřícný přístup při naší organizaci, sešla se tu opravdu skvělá parta. Děkuji všem z našich řad, kteří pomohli s hladkým a bezchybným průběhem dne. Velice často se zapomíná na rozhodčí, i těm samozřejmě patří velké poděkování. Nakonec díky skvělým fanouškům z řad rodičů, příbuzných a známých, kteří v originálních kostýmech vytvořily našim hráčkám krásnou atmosféru, a ty si mohly po svém úspěchu užít téměř interligovou děkovačku, kterou si opravdu zasloužily.“

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu 2. kola: Laura MAYHOUB a Eliška SOUKUPOVÁ – brankařky, Karolína ABRAHÁMOVÁ, Linda BAŤKOVÁ – 12, Lucie DOČEKALOVÁ – 5, Kateřina JEŽKOVÁ – 2, Markéta KONIGOVÁ – 46/5, Jana PUŽOVÁ – 16, Nina SALAJKOVÁ – 13/1, Žaneta ŠANDOVÁ – 19/2, Tereza VLKOVÁ – 1, Dominika ZIATEKOVÁ 1/1. Vedoucí týmu a fotograf: Hana ŠPAČKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK.

Sdílet