Aktuality, Mini žákyně, Mladší dorostenky, Mladší žákyně

Prague Handball Cup 2023

Oslava házené v České republice, tak by se dal nazvat jeden z největších mládežnických turnajů Prague Handball Cup. Do Prahy se na 30. ročník sjelo o Velikonocích 570 týmů z 23 zemí celého světa. Mezi nimi nechyběly naše týmy – mini žákyně doplněné čtyřmi hráčkami ze Slavoj Tachov v kategorii WE, mladší žákyně v kategorii WD a naopak naše mladší dorostenky doplnily tým Slavoj Tachov v kategorii WB.

Tento tým prošel základní skupinou bez jediné porážky a patřil k těm nejúspěšnějším ze západu Čech, protože došel díky pokoření švédského Lugi v osmifinále až do čtvrtfinále, kde na konec našel přemožitele v podobě nizozemského týmu z Amsterdamu. Skvěle nás reprezentovaly Klára Blahutová, Laura Mayhoubová, Daniela Králíková, Daniela Morávková a Natálie Sobotíková. Tým vedený dvojicí Michal Kreč a Michaela Hůďová se skvěle prezentoval a všichni si pět dnů v Praze výborně užili jako jeden tým. Nejlepší střelkyní byla Natálie Sobotíková.

Mladší žákyně měly konečně možnost utkat se s jinými týmy, než na které jsou v naší krajské soutěži zvyklé. V základní skupině je čekala slovenská Sereď, rumunský celek CSM PLOIESTI, německý tým HC RÖDERTAL a dva české „sokolské“ týmy Klimkovice a Měnín. V základní skupině skončil tým po zisku 6 bodů na 3. postupovém místě a čekala je tak účast v A-finále. Další rumunský tým CS SPORTING GHIMBAV a tradiční rival Sokol Písek byly již nad síly našich děvčat, a tak jejich putování turnajem skončilo. Z Prahy si určitě všichni vezou spoustu zážitků a nových zkušeností. Trenéři pak spoustu poznatků a námětů na další práci. Jejich legendární výlet na Petřín zůstane už navždy v naší kronice. Nejlepší střelkyní týmu byla Dominika Králíková. 

Mini žákyně měly ve své kategorii 21 týmů rozdělených do 3 základních skupin. V rámci turnajové soupisky bylo možné zařadit max. 3 chlapce, čehož jsme využili. Zápas od zápasu bylo vidět velké pokroky. Hráčky a hráči zjišťovali, že hrát házenou umí a můžou se posouvat dál. Úspěšné zápasy střídaly ty neúspěšné, ale v každém nechal každý vše co mohl. Po postupu do B-finále z 5. místa v základní skupině jsme dokázali pokořit moravský tým z Bohumína, ale TJ Turnov byl již nad naše síly. Všichni budeme z těchto zkušeností dlouho čerpat. Hráči a hráčky poznali radost z vybojovaného vítězství, ale zejména po posledním odehraném nedělním utkání si prošli hořkostí porážky. Nakonec ale převládly úsměvy a také obrovská únava. Bylo to náročné, ale krásné. Nejlepšími střelci týmu byli Marie Lišková a David Rada.

Děkujeme všem za skvělou reprezentaci našeho klubu.

 

Sdílet