Aktuality, Mladší dorostenky

Daleká cesta do Bohumína přinesla dva body do dorostenecké tabulky

Po dvou těžkých kolech s týmy z předních dvou příček tabulky jsme 1.4.2023 zajížděli až do Moravskoslezského kraje, konkrétně do Bohumína, jehož házenkářky z oddílu 1. SC Bohumín 98 v této soutěži tabulku uzavírají zatím bez zisku bodu. Postavení v tabulce nás stavělo do role favorita, ale všichni víme, jak to ve sportu všeobecně chodí, kdy kolikrát právě favorit zůstává pokořen. Všichni víme, že náš tým je na tom tak, že může kohokoliv porazit, ale taky s kýmkoliv prohrát. Jednoduše u dívek tohoto věku jsou někdy predikce nejisté. V žádném případě jsme nic nepodceňovali, do místa dění dorazili s adekvátním časovým předstihem, aby se hráčky krátkou procházkou v okolí haly probraly po spánku v autobuse k životu.

Ve 13,30 hodin pískli arbitři do svých nástrojů a utkání začalo. Bohužel vstup do utkání a celý první poločas z naší strany nebyla žádná hitparáda. Nadšené domácí hráčky podporované tribunou držely vyrovnané skóre až do třinácté minuty. Nás opět trápilo neproměňování naprosto vyložených šancí a k tomu ještě přispělo devět zbytečných ztrát míče, kdy některé naše alibistické hráčky přihrávaly jinam, než měly, nejlépe rovnou soupeřkám. Přesto všechno jsme získali šestibrankový náskok po prvním dějství. Druhý poločas už jsme měli i díky šesti brankám z první půle navrch, hra byla o něco jistější a rozdíl ve skóre pomalu ale jistě narůstal. Velice důležité bylo, že na každou vstřelenou branku domácích jsme dokázali rychle odpovědět. Dva body za výhru o třináct branek jsme odvezli domů, ale věřte, že až tak lehké to nebylo.

Přečtěte si krátké ohlédnutí trenéra týmu Jiřího Maršíka za zápasem: „Za mě velice důležité bylo, že jsme opravdu nic nepodcenili, protože pokud bychom do Bohumína přijížděli s pocitem, že je vše jisté, dopadli bychom špatně. Ať je to v tabulce, jak chce, domácí vůbec nepředvedli špatný výkon. Jsem opravdu rád, že i v okleštěné sestavě jsme to zvládli. Pozitivní je, že se do utkání adekvátně zapojily všechny hráčky a téměř všechny se i zapsaly do střelecké listiny, které kralovala Claudia RAMPOVÁ. Hlavně pro starší žákyně, které se staly nedílnou součástí tohoto týmu mladších dorostenek, jsou herní zkušenosti v nejvyšší dorostenecké soutěži nenahraditelné. Příležitost vytáhnout se v brance dostaly všechny tři brankařky. Andrea BUCHTOVÁ se nám po dlouhém marodění vrací do formy a pomalu získává svou jistotu. Laura MAYHOUBOVÁ má skvělou formu a v tomto zápase si vyzkoušela i pocity bojovníků MMA, kdy ji na chvilku tvrdou střelou z šestimetrového náskoku do obličeje vypnula jedna z domácích házenkářek. Trojici brankařek v závěru utkání doplnila skvělou úspěšností Eliška SOUKUPOVÁ. Všem hráčkám, které v tento den zvládly vstávání dřív než pekaři, dlouhou cestu a náročný zápas patří velké poděkování. Velké poděkování letí k pořádajícím za vřelé přivítání pod tribunou. A tentokráte si dovolím poděkovat i Tomáši FIALOVI a Radku HORÁKOVI za naprosto korektní a přesný výkon při rozhodování tohoto zápasu. Rozhodčí se většinou kritizují, ale tentokráte opravdu klobouček. Pokud byste chtěli podpořit tým, budete mít možnost dne 16. 4. 2023 od 13,00 hod. v naší sportovní hale, kdy k nám dorazí kvalita ze Zlína.“

Sestava a počet vstřelených branek: Andrea BUCHTOVÁ, Laura MAYHOUBOVÁ a Eliška SOUKUPOVÁ – brankařky, Markéta KÖNIGOVÁ – 7, Žaneta ŠANDOVÁ – 2, Daniela KRÁLÍKOVÁ, Nina SALAJKOVÁ – 1, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 3, Jana PUŽOVÁ – 3, Klára BLAHUTOVÁ – 4, Claudia RAMPOVÁ – 17, Daniela MORÁVKOVÁ – 2.

Vedoucí týmu: Václav RAMPA. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent a fotograf: Petr SOBOTÍK.

Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart.

Sdílet