Aktuality, Mladší dorostenky

Asi překvapivé, ale naprosto zasloužené vítězství mladších dorostenek nad kvalitou ze Zlína

Jedno zranění a nečekané omluvy v den zápasu 16.4.2023 nám okleštily sestavu na devět hráček a tři brankařky. V tomto celku je ještě navíc šest starších žaček, které se vrátily z pátého kola Žákovské ligy právě ze Zlína, a to ve dvě hodiny ráno. Před tímto kláním s tak kvalitním soupeřem, který má ve svých řadách tři reprezentantky a na lavičce v roli trenéra reprezentačního asistenta, jsme neměli žádné valné vyhlídky a asi málokdo by si na nás vsadil. Přesto jsou to naše svěřenkyně, které si po zahajovacím hvizdu rozhodčích rychle vypracovávají tříbrankový náskok. Myslím, že v těchto okamžicích byly naše soupeřky tak nějak zaskočené. Ale i ony se dočkaly a tříbrankovou šňůrou srovnaly v probíhající dvanácté minutě na 7:7. Sedmička je šťastné číslo a štěstí přinesla především nám. Od tohoto okamžiku si naše házenkářky udržovaly vedení a v určitých fázích utkání dokonce i o šest branek. Tento náskok byl dostatečný k tomu, abychom v závěru duelu, kdy už opravdu nebylo sil na rozdávání, udrželi pozitivní skóre na naší straně. V závěrečné přestřelce jsme ještě neproměnili sedmimetrový hod a vyloženou šanci, stejně tak ale několik šancí naštěstí zahodil i soupeř. Poslední střeleckou tečku po individuálním uvolnění dvě minuty před koncem zajistila naše Žaneta ŠANDOVÁ, která upravila skóre na konečných 30:28. V posledních dvou minutách už jsme i my i náš soupeř vyšli střelecky naprázdno.

Přečtěte si ještě pár postřehů trenéra týmu Jiřího Maršíka: „Myslím, že důležitou úlohu v tomto měření sil sehrál malý počet technických chyb na naší straně. Ztrát míče jsme měli opravdu málo. Neproměněné šance byly, to ano, ale stejné problémy měl i díky čtrnácti zákrokům naší Andrei BUCHTOVÉ v brance soupeř. Naše obrana fungovala vcelku kvalitně, ale opět jsme se prali s návratem do ní. V tom máme stále viditelné nedostatky. Co bylo příkladné a chvályhodné bylo nasazení všech hráček, tam nelze vyčíst vůbec nic. Obdivuhodný byl určitě výkon starších žaček v týmu. Ty den před tím, jak už jsem uvedl výše, ve Zlíně ze sebe vydaly úplně vše. V tomto utkání jsme vzhledem k okolnostem jeli v trošku jiném režimu, než jsme zvyklí, ale každá z hráček zvládla svou úlohu opravdu skvěle. Naše tradiční střelkyně Claudie Rampová, Markéta Königová a Žaneta Šandová měly opět nabito a nezklamaly. Bylo to krásné utkání, diváky muselo určitě bavit. Naše hráčky předvedly několik krásných kreativních akcí, kterým předcházelo správné rozhodnutí v daném momentu. Přístupem a kompaktností mě naše hráčky připomněly úžasný výkon z 15. 2. 2023 v Jindřichově Hradci. Tentokráte šlo hodně především z nich, a tak to má být. Všem hráčkám opravdu patří velké poděkování. Všem nám na lavičce udělaly velkou radost. Pevně věřím, že mile potěšily i všechny přihlížející na místě, kterým tímto děkujeme za přízeň. Pozitivní ohlasy přišly od sledujících utkání na TV-com, a to nejen z Čech, ale dokonce i z Moravy. K dalšímu ligovému zápasu zajíždíme na palubovku mosteckých Černých andělů v neděli 23. 4. 2023 kde se nám od 13,00 hodin postaví jejich mladší dorostenky, které jsou momentálně na druhé příčce ligové tabulky. Já osobně se na tento zápas pro mě ve velice známém prostředí moc těším. Ještě jednou Vám všem děkujeme za podporu. S vámi jsme silnější.“

Sestava a počet vstřelených branek: Laura MAYHOUBOVÁ, Andrea BUCHTOVÁ a Eliška SOUKUPOVÁ – brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ, Markéta KÖNIGOVÁ – 9/4, Žaneta ŠANDOVÁ – 5, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 1, Alina HODULIAN, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 2, Jana PUŽOVÁ – 2, Claudia RAMPOVÁ – 10/1, Daniela MORÁVKOVÁ – 1. Vedoucí týmu: Lenka VOHANKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistent trenéra: Lenka ČERNÁ. Zdravotník: Josef VOHANKA.


Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet