Aktuality, Starší žákyně

Zázračná jízda starších žaček v Žákovské lize pokračovala i ve Zlíně

Spolupráci rodičů i realizačního týmu našeho A-týmu vyžadoval náš společný odjezd na Moravu v pátek 14.4.2023. Vzhledem k tomu, že ještě probíhalo druhé kolo přijímaček na střední školy, nebylo to tak jednoduché, ale nakonec vše klaplo. V důsledku kolon a stojící dopravy před Prahou a Brnem trvala cesta mnohem déle, než jsme předpokládali. Po našem příjezdu do Hotelu UNO ve Zlíně už následovala jen krátká porada, hygiena a šlo se na kutě.

Sobotní budíček v šest hodin, kvalitní snídaně a přesun do haly Datart. V 8,30 hodin byl před námi nejtěžší oříšek sobotního dne v podobě soupeře HK Slavia VŠ Plzeň. Sledovali jsme naprosto vyrovnaný zápas, kdy jsme mírné vedení strhli na svou stranu až před koncem prvního poločasu, a to už jsme naštěstí nepustili. Oříšek byl rozlousknut a připsali jsme si velice důležitou výhru nad jedním z aspirantů na medaili 14:12 /8:6/. Jako druhý soupeř v tento den se nám do cesty postavilo domácí mládí ze Zlína „B“ podporované tribunou. Přestože nám nevyšel začátek utkání, dostali jsme vývoj utkání v čas pod kontrolu a zvítězili 23:15 /13:8/. Také vstup do dalšího utkání proti DHC Slavia Praha nám nevyšel. Proto přišel brzký team time-out a ujasnění situace. To se naštěstí ujalo a od desáté minuty byl vývoj utkání pod naší kontrolou. Kvalitní a vyrovnaný tým na všech postech jsme porazili 17:12 /7:5/. Poslední krok je nejtěžší. To se potvrdilo i v našem čtvrtém utkání tohoto dne proti SHK Kunovice. Opět jsme nechytli začátek a byli jsme nuceni vývoj utkání otáčet. Nakonec povinnost splněna a při závěrečném hvizdu rozhodčích na světelné tabuli svítilo skóre 17:10 /8:4/. I po pátém kole obhájilo naše mládí druhou příčku v průběžné tabulce se stejným bodovým ziskem 38 bodů stejně tak jako má na svém kontě lídr soutěže, kterým jsou děvčata ze Sokola Písek. Vzhledem k tomu, že mezi aspiranty na medailové umístění jsou nepatrné bodové rozdíly, rozhodne o všem až poslední kolo, ve kterém nás čeká kromě jiných právě Sokol Písek, a ke kterému budeme zajíždět dne 6. 5. 2023 do Pardubic.

Přečtěte si krátké ohlédnutí trenéra týmu Jiřího Maršíka za touto velice náročnou sobotou: „Před naší ne velice početnou partou starších žákyň nezbývá, za to co v této soutěži dokazují, nic jiného než smeknout. Dokázat devatenáctkrát zvítězit ve dvaceti zápasech je už teď úctyhodný počin. Takové skóre, kdyby měl zápasník MMA, tak je celosvětová doživotní legenda. Možná ne úplně ideální srovnání, ale to mě tak prostě napadlo. Přesto všechno ještě máme rezervy nejen v herních dovednostech, ale někdy i v přístupu k samotným tréninkovým jednotkám. Před závěrem této soutěže se pokusíme ještě udělat maximum pro to, abychom byli ještě lépe připraveni. Naše hráčky ušly značnou část velice těžké a náročné cesty. Takováto šance už se nemusí dlouho opakovat, tak proč ji nechytnout za pačesy. Proč ne? Smeknutý klobouček opět nasazuji na hlavu a jdeme se společně s děvčaty připravit, jak nejlépe budeme umět, aby nám tato šance neměla sílu uniknout. Velké poděkování všem za podporu. S vámi jsme silnější.“

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu 5.kola: Laura MAYHOUBOVÁ a Eliška SOUKUPOVÁ – brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 1, Markéta KONIGOVÁ – 34/4, Žaneta ŠANDOVÁ – 21/5, Nina SALAJKOVÁ – 7, Kateřina JEŽKOVÁ, Karolína ABRAHÁMOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 9, Tereza VLKOVÁ – 1, Lucie DOČEKALOVÁ, Lucie BUREŠOVÁ -3.

Vedoucí týmu: Hana ŠPAČKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Kustod: Petr SALAJKA.

Sdílet