Aktuality, Klub, Starší žákyně

Starší žákyně čeká španělský turnaj Granollers cup 2023!

Starší žákyně se opět po roce chystají na zahraniční misi. Tentokrát vyzkoušejí velkolepý házenkářský festival XXII. Granollers Cup, který se uskuteční ve dnech 28.6. – 2.7.2023 a očekává se účast 5000 sportovců z celého světa. Hraje se na 22 sportovištích. Hlavní sportovní hala Palau d’Esports de Granollers má kapacitu 5 685 lidí a byla otevřena v roce 1991 pro letní olympijské hry v roce 1992 a v letošní sezoně se stala dějištěm finále Evropské ligy mužů, kde domácí tým nastoupil proti Füchse Berlin. Granolleres cup je největší mezinárodní turnaj mládeže v házené v jižní Evropě, který se koná v Granollers (Barcelona). 

Díky štědrým sponzorům a partnerům vyráží letecky ve středu 28.6.23 ráno v početné devatenáctičlenné výpravě. Celý turnaj bude zahájen velkolepou show právě na centrálním sportovišti. Ve skupine Cadet Femeni – Cafe – 2007 – 2008 je náš tým nasazen do skupiny B, celkově má tato kategorie 12 skupin po 6 týmech. V základní skupině naše hráčky čeká pět soupeřů: polský velkoklubMKS ZAGLEBIE LUBIN, norský VIKERSUND a tři španělské celky ACLE GUISONNA,  CD.URDANETA, BM.LÍRIA-2. Mezi nejexotičtější soupeře naší kategorie ale bezesporu patří týmy Brazílie nebo kanadský Quebec. Po odehrání základních skupin pokračují v turnaji pouze dva nejlépe umístěné celky v nadstavbové části, ta bude odehrána během jediného dne 2.7.2023, finálové utkání je naplánováno na 21:30 a pořadatelé slibují zprostředkování přímého přenosu. Výsledky je možné sledovat na webových stránkách turnaje.

Děkujeme Vám všem, kteří jste nám pomohli uskutečnit tuto závěrečnou akci letošní sezony, budeme Vás pravidelně informovat jak se nám daří a uděláme vše pro tu nejlepší reprezentaci našeho klubu.

 

Sdílet