Aktuality, Mladší dorostenky

Mladší dorostenky na domácí palubovce bez zaváhaní

Postavení v průběžné tabulce devítičlenné skupiny soutěže 2.ligy mladších dorostenek, kterou vedou právě naše mladší dorostenky, určitě stavělo náš tým do role favorita. Tento předpoklad se začal naplňovat už od prvního hvizdu rozhodčích, který toto utkání zahájil. Naše obrana opět fungovala vcelku kompaktně a soupeř měl velice těžké dostávat se na dostřel. A pokud se tak stalo, měli jsme v brance ještě Andy BUCHTOVOU, která i když nebyla až tak fit, jak by si sama představovala, blýskla se celkem šestnácti zákroky. Naše hráčky se prosazovaly především rychlým přechodem a zakončováním z první a druhé vlny rychlého útoku. Po poločasovém vedení 21 : 9, jsme ve stejné režii pokračovali i v druhém dějství, a v tomto měření sil jsme si dokráčeli k poměrně vysokému vítězství 44 : 17.
Krátké hodnocení Jiřího Maršíka, trenéra týmu: „Cílem bylo především navázat na plně koncentrovaný přístup a výkon, který naše mladé házenkářky předvedly před týdnem na pražské Slavii. Toto se nám myslím povedlo. Jsem rád, že jsme v plné koncentraci pokračovali i po poločasové přestávce, což se nám zatím ne vždy dařilo. Časté a účelové prostřídávaní naší nejen spojkové řady nám umožnilo držet utkání v patřičném tempu a postupně navyšovat skóre. Jsem rád, že v tomto utkání dostaly šanci i naše starší žákyně, které byť už měly v nohou dopolední turnaj ve své kategorii, doplnily tento kádr a prostor, který v tomto zápase dostaly, využily naplno. Každá z nich se dostala do šance, a že to tam úplně všem momentálně nepadlo, nemění nic na tom, že si zaslouží velkou pochvalu a poděkování stejně tak jako naše druhá brankářka Laura MAYHOUB. Toto utkání jsme zvládli, i když tréninková účast v uplynulém týdnu z různých důvodů nebyla ideální. Pevně věřím že tento týden už to bude lepší a na další utkání, které nás čeká 13. 11. 2021 v Havlíčkově Brodě, odjedeme v plné síle a patřičně připraveni. V samotném závěru už jen poděkuji hráčkám, realizačnímu týmu a všem těm, kteří se na naše mládí přišli do haly podívat“.

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu utkání: Andrea BUCHTOVÁ a Laura MAYOUB – brankařky, BÍLÁ – 6, Klára BLAHUTOVÁ – 7, Sára HŘIVNOVÁ – 5/1, Tereza JANDOVÁ, Daniela KRÁLÍKOVÁ – 3/1, Daniela MORÁVKOVÁ – 1, Claudia RAMPOVÁ – 11, Natálie SOBOTÍKOVÁ – 5, Kateřina VYSLOUŽILOVÁ – 5, Jana PUŽOVÁ – 1, Adéla NOVÁKOVÁ, Linda BAŤKOVÁ.
Vedoucí týmu: Lenka VOHANKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Asistenti trenéra: Josef VOHANKA a Petr SOBOTÍK.

Sdílet