Aktuality, Starší žákyně

Drama při odjezdu se proměnilo v solidní vystoupení a pohodový návrat s překvapivým ziskem bodů

Dnes trochu netradičně…

V sobotním ránu 9.4.2022, když i kohouti ještě měli půlnoc, jsem ometl z aut cca 15 cm čerstvého sněhu a vyrážím ještě před odjezdem na pražskou Slavii vyzvednout naší brankářku na Kladskou, která se nachází v nadmořské výšce 815 m.n.m.. Jedním prohrnutým pruhem se mi podaří se tam vyškrábat. Jsem tam včas, ale svěřenkyně nikde. Všude bílo a klid jako v pohádce. Jak jsem se snažil zaparkovat, tak abych případně projíždějícím nepřekážel, šup a jsem čumákem auta zapadlý kolmo k silnici. Dvacet minut se pokouším vyškrábat. Na kolenou odhrabuji holýma rukama sníh jak krtek, špinavý, zpocený a nic. Záchrana přichází od řidiče sypače, který mi půjčil lopatu. K odjezdu přijíždím asi s pětiminutovým zpožděním bez brankářky. V jak výborné náladě jsem byl, si asi každý dokáže představit. Brankářka nás dohání v Plané na pumpě, kam ji dovezl děda, a v tichosti se uklízí do zadní časti autobusu. Štěstí, že vždy máme nějakou časovou rezervu, a do místa konání dorážíme v čas.

A teď už klasicky…

V hale pražské Slavie na naše starší žákyně čekají tyto soupeři: Astra Praha, DHK Olomouc, 1.SC Bohumín a domácí DHC Slavia Praha. Tento den a právě proti těmto soupeřům by si na nás asi nikdo nevsadil. Ale navzdory tomu se naše hráčky ukázaly ve velice pozitivním světle. Shrnutí trenéra Jiřího Maršíka k předvedené hře hovoří za vše: „Nebudu zde popisovat průběh jednotlivých utkání to by určitě nikoho až tak nebavilo, ale už po dvou odehraných zápasech jsem před děvčaty v šatně smekl pomyslný klobouček s přáním, aby jim tento přístup vydržel. V prvním utkání s Astrou dlouho tahaly za delší konec provazu, ale nakonec spravedlivá remíza. S favorizovanou Olomoucí, která má velice šikovné a kvalitní hráčky, sehrály naše děvčata vyrovnaný zápas a padly pouze o dvě branky. Ve třetím zápase se podařil husarský kousek a sebraly jsme oba bodíky Bohumínu (zafungovala motivace McDonald). V posledním zápase s domácími už to bylo opravdu jen o tom si zápas užít, přežít ve zdraví a dát prostor všem. A tak to taky bylo. V tento den naše kynžvartské bojovnice k překvapení všech získaly tři bodíky do sbírky celorepublikové soutěže Žákovská liga. Dá se říci, že vše fungovalo, jak má. Vnímaní, komunikace a snaha. To zdobilo opravdu všechny zúčastněné bez rozdílu, a za to jim patří velké poděkování a gratulace. Naší hru pochválila trenérka olomouckých a toho si já velice vážím. K dalšímu kolu této soutěže budeme zajíždět do Písku dne 30. 4. 2022. Ještě jednou díky všem.

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu turnaje: Eliška SOUKUPOVÁ a Laura MAYUHOB = brankařky, Adéla NOVÁKOVÁ – 1, Markéta KONIGOVÁ – 22/2, Žaneta ŠANDOVÁ – 26, Linda BAŤKOVÁ – 3, Nina SALAJKOVÁ – 5, Romana BLAŽKOVÁ – 1, Kateřina JEŽKOVÁ, Karolína ABRAHÁMOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 7.

Vedoucí týmu: Petr SOBOTÍK. Trenér: Jiří MARŠÍK.

Sdílet