Aktuality, Mladší žákyně

Vršovice Handball Cup 2022 je za námi

Od pátečního ráno až do neděle 4.9.2022 jsme s mladšími žákyněmi sehrály celkem 10 utkání s hodně kvalitními soupeři na venkovním hřišti Bohemians Praha. Naše působení na turnaji nelze zhodnotit jinak, než hodně pozitivně. Naše hra měla náboj, snažily jsme se o rychlou hru a i když chyb bylo ještě opravdu mnoho (a hlavně naše střelecká potence nic moc), snaha děvčat o rychlé zakončení, které mělo hlavu i patu, byla veliká. V obranné fázi hry byl vidět také obrovský skok vpřed. V největší míře, jsme se snažily o zónovou obranu 3:3, a když to začalo hodně skřípat 1:5. V několika případech jsme přešly i do obrany osobní, kdy jsme soupeřům způsobily nemalé starosti, donutily k chybám a získaly i nějaké míče. Naše brankářky (Veronika Skočíková a Natálka Dubinová) předváděly opravdu pěkné zákroky a navíc už začínají více chápat, že ne jen stát mezi tyčemi v bráně je úloha brankářek v házené.
Odehrály jsme z celkových 10 utkání, z toho 9 hodně vyrovnaných. Ve čtyřech případech jsme zápas dokázaly dotáhnout do vítězného konce. V pěti jsme prohrály, ale oproti minulému roku nevelkým brankovým rozdílem. Skóre z minulého roku VHC 2021 vstřelené : obdržené góly (20:159), skóre letos VHC 2022 (94:105), budiž nám ukazatelem, že jdeme správným směrem. Důležité je, že všechna děvčata dostala velký herní prostor na hřišti, kde získala plno nových zkušeností. A co více! Sice nám to bohužel rozlosování turnaje nedovolilo ve více případech, ale měly jsme možnost vidět dva vynikající zápasy našich starších žákyň v čele s Jirkou Maršíkem, které hrály opravdu skvěle a právem si z Vršovic odvezli stříbrné medaile. Veliká gratulace.
Velice děkuji všem rodičům, kteří nás přijeli do Prahy podpořit, hodně nás všechny (holky, trenéry..) potěšila i návštěva Vladimír Konig ml. + st. a obrovské díky za velkou pomoc po celý víkend Petr Salajka, Renee KolajováVilém Kolaja.
Zúčastnily se: Skočíková V., Dubinová N., Dočekalová L., Králíková D., Jandová A., Jadlovská M., Lišková T., Vlková T., Hlaváčková E., Hlaváčková B., Víchová V., Kolajová V.
Děkujeme pořadatelům za nádherný, skvěle zvládnutý turnaj v přátelské atmosféře na začátku sezóny a co dodat.. Byl to prostě příjemně strávený víkend plný házené v Praze.
Irena Soukupová, trenérka mladších žákyň
Sdílet