A-TÝM, Starší žákyně

Rozloučení se soutěží starších žákyň na domácí palubovce

K posledním dvěma zápasům Plzeňské ligy starších žaček se sešla naše děvčata v domácí sportovní hale. Odehrát jim zbývaly poslední dva zápasy, a to konkrétně proti FK Hvězda Cheb a Slavia VŠ Plzeň B. Po dlouhé době jsme se konečně v této soutěži mohli odprezentovat takzvaně v plné síle. V průběhu sezóny se nám většinou kryly termíny této ligy s první ligou mladších dorostenek a naše starší žákyně se o body praly právě v ní. Proto bylo nutné, aby v této oblastní soutěži zaskakovaly naše mladší žákyně, které tím měly možnost sbírat cenné zkušenosti. Jejich vedením se s vervou sobě vlastní ujal Petr SALAJKA, kterému za to patří velké poděkování. Tím, že naše hráčky tyto poslední dva zápasy zvládly, zakončily své letošní působení v Plzeňské lize pozitivně, a i když se ne všem střelecky dařilo tak jako obvykle, dalo se na naše vystoupení koukat.

Pro starší žákyně je tato sezóna velice náročná. Výborně zvládly Žákovskou ligu, kde byly do poslední chvíle ve hře o zlato, a nakonec braly skvělý bronz. Lichotivě se odprezentovaly i v 1. lize mladšího dorostu, ověnčeni se vrátily i z několika kvalitně obsazených přípravných turnajů a věřte či nevěřte sezóna pro ně zdaleka nekončí. Většina z nich je i ve výběru Karlovarského kraje a hned příští víkend 27.5. a 28. 5. 2023 je čeká přípravný kemp v Lázních Kynžvart. O víkendu 1.6. až 4. 6. 2023 odjíždí Karlovarský výběr na přípravný turnaj ITS Cup do Kunovic. V době od 9.6. do 11. 6. 2023 budou reprezentovat svůj klub na Kynžvartském poháru 2023. V následujícím týdnu je ve dnech 17.6. a 18. 6. 2023 opět čeká přípravný kemp výběru v Lázních Kynžvart. Ten bude poslední přípravou před odjezdem na Turnaj výběru krajů, který proběhne ve dnech 23.6. až 25. 6. 2023 ve Zlínském kraji. Velký oddych si po návratu neužijí, rychle přeperou věci na hraní a dne 28. 6. 2023 odlétají reprezentovat Házenou Kynžvart na mezinárodní házenkářský turnaj do španělského Granollers. Přílet je dne 3. 7. 2023 a teprve potom si užijí kýžené volno, než začne příprava na novou sezónu od 7. 8. 2023. Náročný měsíc a kousek máme před sebou. Pevně věřím, že ho zvládneme hlavně ve zdraví, a tak dobře jako vše do současné chvíle.

Velké poděkování všem hráčkám, všem těm, kteří se starají o jejich blaženost a pohodlí. Těch osob není vůbec málo. Další poděkovaní letí rodičům, příbuzným a známým, kteří nás i dnes přišli podpořit do sportovní haly. Je jisté, že s Vámi jsme silnější.

Sestava a počet vstřelených branek v průběhu těchto dvou zápasů: Laura MAYHOUBOVÁ a Eliška SOUKUPOVÁ – brankařky, Markéta KÖNIGOVÁ – 8, Žaneta ŠANDOVÁ – 13/2, Nina SALAJKOVÁ – 7/2, Tereza VLKOVÁ – 1, Lucie BUREŠOVÁ – 5, Kateřina JEŽKOVÁ 1/1, Karolína ABRAHÁMOVÁ, Jana PUŽOVÁ – 4, Eliška HLAVÁČKOVÁ, Lucie DOČEKALOVÁ.

Vedoucí týmu: Hana ŠPAČKOVÁ. Trenér: Jiří MARŠÍK. Týmový fotograf: Kateřina DOČEKALOVÁ.


Jiří MARŠÍK – trenér mládeže Házená Kynžvart

Sdílet